Haluatko kertoa kokemuksistanne? Julkaistaan ne tässä blogissa.

Muutaman viime vuoden aikana minuun on otettu useasti yhteyttä näihin voc-ongelmiin liittyen. Olen huomannut kuinka raskaasti nämä sisäilmaongelmat ovat vaikuttaneet lähes kaikkien perheiden elämään, mikä ei sinänsä ole yllätys.
On surullista että moni ei uskalla kertoa tapahtumista julkisesti vaikka ovat kokeneet vääryyttä esimerkiksi siitä kuinka surkeasti asiat ovat hoidettu rakentajan tai myyjän toimesta, taloudellisesta ahdingosta ja kuinka vakavista terveydellisistä haitoista on ollut kyse. Yleensä taustalla on leimaantumisen pelko tai uhka syytöksistä.

Pohdin kuinka blogiani ja sen lukijoita voisi palvella paremmin ja siitä syntyi ajatus että voisin julkaista myös muiden ihmisten kokemuksia täällä. Julkaistaan siis teidän oma tarina tässä blogissa.

Kokemukset voidaan kertoa juuri niin kuin olet itse ne kokenut ilman pelkoa leimaantumisesta tai seurauksista joita esimerkiksi Facebookkiin kirjoittaessa on. Ihmisten nimiä ei julkaista ja kaikki kerrotaan täysin anonyymisti. Näin …

Erimielisyyttä parketin uusimisesta

16. Kesäkuuta rakentaja soitti ja sanoi keskustelleensa parketeista. Polygonin raportissa ei ollut mainintaa parketin uusimisesta mutta A-kuivaus varoitteli vanhan parketin uudelleenkäytöstä.
Suuri riski oli siinä että parketti on reagoinut yhdisteisiin ja aiheuttaisi asujille vielä jatkossa ongelmia.

Tätä emme tietenkään halunneet.

Ongelma olikin nyt siinä että missään ei vaadittu parkettia uusittavaksi. Pyysin Polygonilta maininnan raporttiin jonka vielä toimitin rakentajalle. Lattiapinnat suositellaan vaihdettavaksi.

Polygon Oy tutkija
"Vanhaa lattiapinnoitetta ei suositella uudelleen käytettäväksi siihen emitoituneiden yhdisteiden vuoksi, jo herkistyneet ihmiset voivat saada oireita vaikka raja-arvot eivät ylittyisi."


Tämä ei riittänyt. Rakentaja ei suostunut korvaamaan parkettia ja ehdotti että kustantaisimme puolet uusista lattiapinnoista taloomme. 

Tämä tuntui erittäin kohtuuttomalta, olivathan lattiapinnat suhteellisen uudet ja joutuisimme maksamaan rakentajan aiheuttaman ongelman takia uusista lattiapinnoista pitkän pennin (parketit olivat maksaneet uutena n.2000 euroa).

Tämä oli kohtuutonta emmekä voineet hyväksyä ehdotusta. Olihan vastuu hänen.

Rakentaja ilmoitti hetken päästä että ottaa myös parketista VOC-testin jolla hän voi todeta parketin olevan kunnossa. Sanoimme että päätös on hänen ja haluamme vain palata taloon josta sisäilmaongelma on poistettu. Rakentaja vastaa siitä miten ongelma hoidetaan kuntoon.


Työmaata

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta