Tähän mennessä tapahtunutta

Tervetuloa Märkä Betoni blogiin. Kerromme tässä blogissa perheemme kamppailusta sisäilmaongelman kanssa. Jaamme myös tietoa asian ympärille liittyvistä asioista, esim. mitä asioita tulisi huomioida ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Olemme saaneet monia yhteydenottoja ja lukeneet vastaavista tapauksista netistä joten selkeästi vastaavia ongelmia on monilla muillakin ihmisillä. Tässä selailua helpottava kronologinen luettelo tapahtumista. Päivitämme listaa tilanteen mukaan. Tähän menessä tapahtunut: - 2013 Joulukuu   rakennusprojekti valmistui . Pääsimme muuttamaan uuteen omakotitaloomme.  - 2015 kesän loppupuolella perheen isä alkoi sairastelemaan, myös perheen vastasyntynyt oireili. - 2016 Helmikuu   perheen äiti sairastui keuhkokuumeeseen , tämä vei hänet sairaalahoitoon. Lapsiperheiden kotipalvelu oli tällöin perheen apuna. - 2016 Huhtikuu  vaihdoimme asuntoja kolmen viikon ajaksi isoisän ja hänen vaimonsa kanssa. - 2016 Huhtikuu   tilasimme kotiimme homekoirat jotka

Erimielisyyttä parketin uusimisesta

16. Kesäkuuta rakentaja soitti ja sanoi keskustelleensa parketeista. Polygonin raportissa ei ollut mainintaa parketin uusimisesta mutta A-kuivaus varoitteli vanhan parketin uudelleenkäytöstä.
Suuri riski oli siinä että parketti on reagoinut yhdisteisiin ja aiheuttaisi asujille vielä jatkossa ongelmia.

Tätä emme tietenkään halunneet.

Ongelma olikin nyt siinä että missään ei vaadittu parkettia uusittavaksi. Pyysin Polygonilta maininnan raporttiin jonka vielä toimitin rakentajalle. Lattiapinnat suositellaan vaihdettavaksi.

Polygon Oy tutkija
"Vanhaa lattiapinnoitetta ei suositella uudelleen käytettäväksi siihen emitoituneiden yhdisteiden vuoksi, jo herkistyneet ihmiset voivat saada oireita vaikka raja-arvot eivät ylittyisi."


Tämä ei riittänyt. Rakentaja ei suostunut korvaamaan parkettia ja ehdotti että kustantaisimme puolet uusista lattiapinnoista taloomme. 

Tämä tuntui erittäin kohtuuttomalta, olivathan lattiapinnat suhteellisen uudet ja joutuisimme maksamaan rakentajan aiheuttaman ongelman takia uusista lattiapinnoista pitkän pennin (parketit olivat maksaneet uutena n.2000 euroa).

Tämä oli kohtuutonta emmekä voineet hyväksyä ehdotusta. Olihan vastuu hänen.

Rakentaja ilmoitti hetken päästä että ottaa myös parketista VOC-testin jolla hän voi todeta parketin olevan kunnossa. Sanoimme että päätös on hänen ja haluamme vain palata taloon josta sisäilmaongelma on poistettu. Rakentaja vastaa siitä miten ongelma hoidetaan kuntoon.


Työmaata

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta