Tähän mennessä tapahtunutta

Tervetuloa Märkä Betoni blogiin. Kerromme tässä blogissa perheemme kamppailusta sisäilmaongelman kanssa. Jaamme myös tietoa asian ympärille liittyvistä asioista, esim. mitä asioita tulisi huomioida ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Olemme saaneet monia yhteydenottoja ja lukeneet vastaavista tapauksista netistä joten selkeästi vastaavia ongelmia on monilla muillakin ihmisillä. Tässä selailua helpottava kronologinen luettelo tapahtumista. Päivitämme listaa tilanteen mukaan. Tähän menessä tapahtunut: - 2013 Joulukuu   rakennusprojekti valmistui . Pääsimme muuttamaan uuteen omakotitaloomme.  - 2015 kesän loppupuolella perheen isä alkoi sairastelemaan, myös perheen vastasyntynyt oireili. - 2016 Helmikuu   perheen äiti sairastui keuhkokuumeeseen , tämä vei hänet sairaalahoitoon. Lapsiperheiden kotipalvelu oli tällöin perheen apuna. - 2016 Huhtikuu  vaihdoimme asuntoja kolmen viikon ajaksi isoisän ja hänen vaimonsa kanssa. - 2016 Huhtikuu   tilasimme kotiimme homekoirat jotka

Koirat apuun

Tapahtumat ajalta huhtikuu 2016

Luin sattumalta homekoira-tutkimuksesta ja yllätyin siitä että koirat voivat haistavat yleisesti sisäilman aiheuttajia, vocit, liialliset bakteerit jne.

Puhelin kouraan ja tilaamaan tutkimusta, eihän tässä ollut mitään menetettävää. Sovin käynnin huhtikuun alkupuolelle (4/2016). Koiria kuulemma käytettiin jopa kunnan toimesta.

Kuva ei liity kyseiseen tapaukseen. Kuva: ESS

Sovitun päivän saavuttua, saapuivat kouluttaja kahden koiran kanssa. Kouluttaja kävi asunnon läpi ja kohta tehtiinkin ensimmäistä kierrosta. Koira "merkkasi" eleillään huoneet joissa oli parkettilattia sekä samalla myös nurkkien ja satunnaiset ulkoseinän ja lattian raon vuotokohdat. Muut tilat eivät koiraa kiinnostaneet. Hetken päästä samat kohdat olivat merkitty myös toisen nuusikijan toimesta.

P##ka. Tuomio oli langetettu eikä se tuntunut mukavalta. Ainoa hyvä puoli oli siinä että syy sairasteluille alkoi paljastumaan.

Koirien omistaja itse epäili ongelmaa parketin alla. Tarkempaa tietoa ei tietenkään tässä vaiheessa voitu antaa.

Tieto lisää tuskaa. Uni ei seuraavana yönä maistunut vanhemmille.

Seuraavaksi sopimaan tarkempaa tutkimusta taloon.

Kuvakaappausta raportista. Ongelmakohdat: Olohuone, makuuhuoneet, työhuone ja vaatehuone merkitty katkoviivalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta