Haluatko kertoa kokemuksistanne? Julkaistaan ne tässä blogissa.

Muutaman viime vuoden aikana minuun on otettu useasti yhteyttä näihin voc-ongelmiin liittyen. Olen huomannut kuinka raskaasti nämä sisäilmaongelmat ovat vaikuttaneet lähes kaikkien perheiden elämään, mikä ei sinänsä ole yllätys.
On surullista että moni ei uskalla kertoa tapahtumista julkisesti vaikka ovat kokeneet vääryyttä esimerkiksi siitä kuinka surkeasti asiat ovat hoidettu rakentajan tai myyjän toimesta, taloudellisesta ahdingosta ja kuinka vakavista terveydellisistä haitoista on ollut kyse. Yleensä taustalla on leimaantumisen pelko tai uhka syytöksistä.

Pohdin kuinka blogiani ja sen lukijoita voisi palvella paremmin ja siitä syntyi ajatus että voisin julkaista myös muiden ihmisten kokemuksia täällä. Julkaistaan siis teidän oma tarina tässä blogissa.

Kokemukset voidaan kertoa juuri niin kuin olet itse ne kokenut ilman pelkoa leimaantumisesta tai seurauksista joita esimerkiksi Facebookkiin kirjoittaessa on. Ihmisten nimiä ei julkaista ja kaikki kerrotaan täysin anonyymisti. Näin …

Korjaaminen alkaa

Tapahtumat sijoittuvat ajalle kesäkuu 2016


Rakentaja vastasi seuraavana päivänä reklamaatiooni, ihmetteli ongelmaa ja sanoi aloittavansa korjaukset pikaisesti.

Tämä oli hyvä uutinen.

Koska asuimme jo tässä vaiheessa isäni ja hänen vaimonsa asunnossa, korjaus voitiin aloittaa pikaisesti. Suurin osa tavaroistamme oli jäänyt kotiimme ja tämän takia rakentaja toivoi että nämä kaikki siirrettäisiin talon ulkopuolelle esimerkiksi autokatokseen korjauksen ajaksi. Hetken mietittyämme tämä kuulosti erittäin huonolta idealta vaikka kaikki peitettäisiin pressuilla tms.
Tavaroiden siirtämiseen rakentaja ei halunnut ottaa osaa sillä nämä olivat meidän henkilökohtaista omaisuutta.

Sovimme että siirrämme kaikki tavarat ensin makuuhuoneista olohuoneeseen, ja myöhemmin toisinpäin kun korjaus etenee.

Irtaimisto siirretty olohuoneeseen

Päivän päästä olimme saaneet siirrettyä kolmen makuuhuoneen irtaimistot olohuoneeseen. Tavaraa tuntui olevan loputtomiin. Seuraavaksi rakentaja aloittaisi makuuhuoneiden parkettilaittoiden purkamisen ja betonilattioiden hiomisen.


Rakentaja
"Lattiat hiottu ohjeiden mukaan ja imuroitu, ei tullut pölyhaittoja kun saatiin imuri hiomakoneeseen kiinni. Huomenna A- kuivaus aloittaa kuivauksen, käyn aamulla katsomassa aloitusta."

A-kuivaus aloitti betonilattioiden kuivauksen kesäkuun 14. päivä.

Kuivaus hoidettiin vastuselementeillä ja ilmapuhaltimilla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta