Tähän mennessä tapahtunutta

Tervetuloa Märkä Betoni blogiin. Kerromme tässä blogissa perheemme kamppailusta sisäilmaongelman kanssa. Jaamme myös tietoa asian ympärille liittyvistä asioista, esim. mitä asioita tulisi huomioida ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Olemme saaneet monia yhteydenottoja ja lukeneet vastaavista tapauksista netistä joten selkeästi vastaavia ongelmia on monilla muillakin ihmisillä. Tässä selailua helpottava kronologinen luettelo tapahtumista. Päivitämme listaa tilanteen mukaan. Tähän menessä tapahtunut: - 2013 Joulukuu   rakennusprojekti valmistui . Pääsimme muuttamaan uuteen omakotitaloomme.  - 2015 kesän loppupuolella perheen isä alkoi sairastelemaan, myös perheen vastasyntynyt oireili. - 2016 Helmikuu   perheen äiti sairastui keuhkokuumeeseen , tämä vei hänet sairaalahoitoon. Lapsiperheiden kotipalvelu oli tällöin perheen apuna. - 2016 Huhtikuu  vaihdoimme asuntoja kolmen viikon ajaksi isoisän ja hänen vaimonsa kanssa. - 2016 Huhtikuu   tilasimme kotiimme homekoirat jotka

Sairastelua osa 2: pihinää talvella

Tapahtumat ovat talvelta 2015-2016.


Mitä kylmemmäksi talvi ja kuivemmaksi ilma muuttui, oireemme alkoivat pahenemaan. Käsittääkseni yleisesti johtuu kuivasta sisäilmasta, tuuletuksen puutteesta ja siitä että lähes kaikki aika vietetään sisätiloissa.

Pakkaset kuivattavat sisäilmaa entisestään
Kortisonitabletit ja antibiootit auttoivat oireisiin hetkellisesti. Silmät verestivät usein ja hengitys pihisi lyhyen ulkoilun jälkeen, limaa oli hengitysteissä.
Silmät olivat kuivan oloiset aika ajoin
Öisin tilanne muuttui pahemmaksi. Nukkuminen oli usein tuskaista laahaavan hengityksen takia. Sohva, olohuoneen lattia ja penkit tulivat tutuiksi parempaa makuuasentoa etsiessä.

Perheen pienen yski edelleen pahan kuuloisesti (hönöttävä voimakas yskä). Tunnetusti lapsiperheissä sairastelu on tuttua puuhaa mutta tämä alkoi lähtemään lapasesta. Sairastelu alkoi olemaan arkipäivää.

Lääkärilläkin alkoivat menemään puurot ja vellit sekaisin

Lääkekuureja kuuden kuukauden ajalta

Perheen äiti sairastui helmikuun lopussa keuhkokuumeeseen. Voisin sanoa että tässä vaiheessa olimme pulassa.

Tauti vaati äidiltä kolme antibioottikuuria, monia viikkoja sängyn pohjalla jotka jouduin olemaan poissa töistä hoitamassa perheen pienintä. Tilanteen teki ahdistavaksi se että kukaan perheessä ei tuntunut olevan ns. perusterve.

Tarvitsimme epätoivoisesti hoito-apua koska en voinut enää olla poissa töistä, eikä perheen äiti enää pärjännyt lapsen kanssa kotona. Isovanhemmilta saimme apua satunnaisesti joten tämä ei yksinkertaisesti riittänyt.

Lapsen neuvolan kautta saimme tietoa Lapsiperheiden KotipalvelustaMuutaman päivän päästä apunamme oli mukava rouva (terveiset ja lämpimät kiitokset!) ja arki alkoi sujumaan nyt paremmin.

Joulupiparit teon alla
Epäily siitä että talossa oli jokin vialla kohdistui ilmastointiin. Emme olleet aikasemmin asuneet talossa jossa ilmanvaihto on hoidettu kokonaan ilmastointilaitteella. Hengitysilma oli tottumattomalle kuiva ja epäilimme tämän aiheuttavan hengitysoireet.

Otimme yhteyttä 2016 maaliskuussa rakentajaan ja toivoimme että ilmanvaihto tarkistetaan ja varmistamaan että kaikki toimii niin kuin pitää. Paikalle saapui talomme rakennusprojektista tuttu LVI asentaja joka näytti olevan edelleen yhteistyössä rakentajan kanssa. Ilmanvaihtokoneen asetukset palautettiin yhteistuumin alkuperäiseen tilaan.

Hankimme vielä asuntoon ilmankostuttajat jos näistä olisi apua. Parin viikon päästä totesimme ne turhiksi. Tunsimme että ne saattoivat jopa pahentaa tilannetta.

Jotain oli tehtävä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta