Näin rakennusprojekti sai alkunsa

Tässä vaiheessa kerron kuinka päädyimme rakennuttamaan itsellemme kodin.

Asuimme aikaisemmin 80-luvun omakotitalossa jossa asuessamme saimme myös perheen lisäystä. Muutaman vuoden jälkeen aloimme haaveilemaan uudesta kodista. Talomme laitettiin myyntiin. 

Läheltä asuinpaikkaamme löytyi mielenkiintoinen talo joka kiinnosti siinä määrin että jätimme siitä tarjouksen (ehtona talomme myynti ensin). Talon oli rakentanut pienempi rakennusfirma. Asunto-esittelyssä tutustuimme itse rakentajaan. Talo kuitenkin meni kaupan ja jatkoimme oman asuntomme myyntiä. Hetken päästä oma asuntomme oli myös myyty ja muutimme lähistölle vuokra-asuntoon.

Rakentaja otti yhteyttä samoihin aikoihin uuden rakennusprojektin tiimoilta. Hänellä oli vapaa tontti myymänsä talon vieressä jolle talo rakennettaisiin. Toimisimme siis rakennuttajina. Tämä kuulosti hyvältä, ja koska luotimme rakentajan osaamiseen, allekirjoitimme urakkasopimuksen toukokuussa 2013.

Talon oli määrä valmistua vuoden 2014 alusta. Pääsimme vaikuttamaan pohjaratkaisuun, pintoihin jne. Yksityiskohdat olivat listattuna asiallisesti.

Rakentaja tuntui luotettavalta ja vaikka kyseessä oli pieni rakennusfirma, emme ymmärtäneet tähän liittyviä riskejä.

Talomme valmistui etuajassa jouluksi 2013.


Tulevat asukkaat ihmettelemässä raksalla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta