Tähän mennessä tapahtunutta

Tervetuloa Märkä Betoni blogiin. Kerromme tässä blogissa perheemme kamppailusta sisäilmaongelman kanssa. Jaamme myös tietoa asian ympärille liittyvistä asioista, esim. mitä asioita tulisi huomioida ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Olemme saaneet monia yhteydenottoja ja lukeneet vastaavista tapauksista netistä joten selkeästi vastaavia ongelmia on monilla muillakin ihmisillä. Tässä selailua helpottava kronologinen luettelo tapahtumista. Päivitämme listaa tilanteen mukaan. Tähän menessä tapahtunut: - 2013 Joulukuu   rakennusprojekti valmistui . Pääsimme muuttamaan uuteen omakotitaloomme.  - 2015 kesän loppupuolella perheen isä alkoi sairastelemaan, myös perheen vastasyntynyt oireili. - 2016 Helmikuu   perheen äiti sairastui keuhkokuumeeseen , tämä vei hänet sairaalahoitoon. Lapsiperheiden kotipalvelu oli tällöin perheen apuna. - 2016 Huhtikuu  vaihdoimme asuntoja kolmen viikon ajaksi isoisän ja hänen vaimonsa kanssa. - 2016 Huhtikuu   tilasimme kotiimme homekoirat jotka

Tutkitaan ennen kuin hutkitaan

Tapahtumat sijoittuvat huhtikuulle 2016.


19.4. Polygon Oy aloitti tutkimukset. Keskustelimme tutkijan kanssa rakennusprojektista ja kävimme läpi talomme tekniset paperit ja rakennustodistukset yms. Kysymys heräsi rakennusprojektin aikataulusta, eritoten siitä kuinka pitkän ajan lattiavalun oli kuivunut ennen kuin lattiapintoja oli asennettu paikoilleen. Tutkittuamme hetken kuivumisaika saatiin rajattua vain parin kuukauden (muistaakseni) ajalle. Tutkija totesi että kuivusmisaika ei ollut riittävä.
Betonin kosteusmittauksesta ei löytynyt todisteita talon papereista.

Yleinen uskomus kuivumiselle on kuulemma viikko per sentti. Tämä on mahdollista vain aivan optimaalisissa olosuhteissa jos silloinkaan. Aika tulisi kertoa kahdella sekä tilanteessa tulisi huomioida lämpötila ja ilmankosteus vuodenajan mukaan, esim kesällä kosteus on suurin. Korkea ilmankosteus voi hidastaa kuivumista merkittävästi.


kosteusmittauksia

Sitten seuraavaksi katsomaan lattian alle. Parketti auki tytön makuuhuoneesta ja myös olohuoneesta. Pintakosteusmittari näytti hetkellisesti jopa 100% suhteellista kosteutta. Eipä hyvältä vaikuttanut.
Seuraavaksi oli porattava ja otettava näytteet eri syvyyksistä betonivalun sisältä .

Näytepalat otettiin myös askeläänieristeestä.

Talon tiiveys tarkistettiin ja ilmavuotokohtia todettiin talon nurkissa ja satunnaisissa kohdissa ulkoseinän vierestä. Nämä tulisi hoitaa kuntoon.

Operaatio kokonaisuudessaan kesti yli puoli päivää ja tutkija sanoi vielä palaavansa ottamaan näytteet betonista päivän parin päästä.

Ongelma alkoi pikkuhiljaa paljastumaan vaikkakin tulosten odottamiseen meni vielä muutama viikko.
Piinaava odottelu siis jatkui.


Kommentit

 1. Hei! Olisiko kanssasi mahdollista vaihtaa ajatuksia sähköpostilla? On herännyt pelko, että meidän talon rakentamisessa olisi tehty samoja virheitä. Tarkistin juuri betonilaatan kuivumisajan ja on juurikin tuo 2kk. Kyselisin hieman oireista ja mitä talotehtaalta voi vaatia oireilun selvittämiseksi.

  VastaaPoista
 2. Tottakai, mihin sähköpostiin voin ottaa yhteyttä?

  VastaaPoista
 3. Hei! Olen vastannut tähän jo pariin otteeseen, mutta aina kommenttini katoaa. Oma s-postini on etunimisukunimi-muotoa enkä haluaisi sitä tähäm näkyville, olisiko sinulla antaa sähköpostiosoitetta vai kirjoitatko blogia anonyymisti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoista. Mutta voit laittaa sähköpostia markabetoni@dnainternet.net

   Poista

Lähetä kommentti

Huom. kommentoinnissa on ollut ongelmia Safari selaimen kanssa. Suosittelen käyttämään jotain toista selainta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta