Haluatko kertoa kokemuksistanne? Julkaistaan ne tässä blogissa.

Muutaman viime vuoden aikana minuun on otettu useasti yhteyttä näihin voc-ongelmiin liittyen. Olen huomannut kuinka raskaasti nämä sisäilmaongelmat ovat vaikuttaneet lähes kaikkien perheiden elämään, mikä ei sinänsä ole yllätys.
On surullista että moni ei uskalla kertoa tapahtumista julkisesti vaikka ovat kokeneet vääryyttä esimerkiksi siitä kuinka surkeasti asiat ovat hoidettu rakentajan tai myyjän toimesta, taloudellisesta ahdingosta ja kuinka vakavista terveydellisistä haitoista on ollut kyse. Yleensä taustalla on leimaantumisen pelko tai uhka syytöksistä.

Pohdin kuinka blogiani ja sen lukijoita voisi palvella paremmin ja siitä syntyi ajatus että voisin julkaista myös muiden ihmisten kokemuksia täällä. Julkaistaan siis teidän oma tarina tässä blogissa.

Kokemukset voidaan kertoa juuri niin kuin olet itse ne kokenut ilman pelkoa leimaantumisesta tai seurauksista joita esimerkiksi Facebookkiin kirjoittaessa on. Ihmisten nimiä ei julkaista ja kaikki kerrotaan täysin anonyymisti. Näin …

Yhteydenottoja sisäilmasta sairastuneilta

Monet meistä jäävät sisäilmaongelmien kanssa yksin. Kuva: Pexels

Kun kirjoitin blogistani Facebookin "Lahti" ja "HOME sweet HOME" ryhmässä (sisäilma ry:n ylläpitämä, kiitos Jounille vinkistä) ja sain kourallisen yhteydenottoja perheiltä jotka kamppailevat myös sisäilmaongelmien kanssa. Useimman tarina oli edennyt hyvinkin samaan tapaan sairastumista, epäilyjä, homekoirien tutkimuksia, betonin kosteutta ja muita tutkimuksia myöten. Tarinat oireiluista, varsinkin lasten kohdalla eivät ole helppoa sulattaa. Talot olivat lähes aina rakennusyritysten rakentamia, muutaman vuoden vanhoja.

Keskustelut käytiin sähköpostilla tai messengerissä ja lähes jokaisessa tapauksessa rakentajat olivat vastahakoisesti lähteneet korjaamaan ongelmaa, ehkä jopa laittaneet lakimiehet asialle. Tuttua siis meillekkin. Näinkö asiat hoidetaan kun kyseessä ei enää ole vain halkeama kynnyksessä?

Kenelläkään näistä tapauksista ei ongelmaa oltu hoidettu loppuun asti asiallisesti (Ehkä jollain? Laita kommenttia jos luet tämän!). Vastuuta ei kanneta ja tämä näyttäisi olevan alan tapa. Mukana näissä tapauksissa on jopa tuttuja rakennusalan yrityksiä.

Huomasin myös että monilla oli pelko siitä ettei tapahtunut tule julki tai rakentajan nimeä ei haluta kertoa. Miksikö? Uskoisin että monet pelkäävät syytettä maineen tahraamisesta tai haluavat välttää muut epämiellyttävät tilanteet. Uskoisin että pelottelulla on ollut osansa.

Nämä tapaukset tulee saada julkisuuteen, asioiden piilottelu ja hissuttelu on kyseisten rakentajien etu.

Kommentoikaa, kertokaa ja kysykää. Vastaan mielelläni.


Kommentit

 1. Moi. Itsellä vähän samanlainen kokemus. Voitko laittaa sähköpostia?
  jukka.repo@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Hei. Täälläkin ongelmaa sisäilman kanssa. Voitko vastata osoitteeseen talo.pahanen@gmail.com, niin voisin kysellä hieman lisää.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Voisiko sinulta konsultoida muutamaa asiaa. Meillä tilanne melkeimpä samanlainen kuin teillä.
  t. Juha
  juhis_82@yahoo.com

  VastaaPoista
 4. Olen vastaillut kyseisille henkilöille. Vastaavanlaisia tapauksia kyseessä joissa askeläänieriste on reagoinut märän betonin kanssa.

  VastaaPoista
 5. Terve, meillä samanlaista ongelmaa. Olisi mukava kuulla myös kuulumisia ja korjaustoimenpiteistä ja niiden onnistumisista. Sähköposti on voccinen@gmail.com Oletteko käyneet lääkärissä puhumassa sisäilmaoireilusta?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Huom. kommentoinnissa on ollut ongelmia Safari selaimen kanssa. Suosittelen käyttämään jotain toista selainta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta