Tähän mennessä tapahtunutta

Tervetuloa Märkä Betoni blogiin. Kerromme tässä blogissa perheemme kamppailusta sisäilmaongelman kanssa. Jaamme myös tietoa asian ympärille liittyvistä asioista, esim. mitä asioita tulisi huomioida ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Olemme saaneet monia yhteydenottoja ja lukeneet vastaavista tapauksista netistä joten selkeästi vastaavia ongelmia on monilla muillakin ihmisillä. Tässä selailua helpottava kronologinen luettelo tapahtumista. Päivitämme listaa tilanteen mukaan. Tähän menessä tapahtunut: - 2013 Joulukuu   rakennusprojekti valmistui . Pääsimme muuttamaan uuteen omakotitaloomme.  - 2015 kesän loppupuolella perheen isä alkoi sairastelemaan, myös perheen vastasyntynyt oireili. - 2016 Helmikuu   perheen äiti sairastui keuhkokuumeeseen , tämä vei hänet sairaalahoitoon. Lapsiperheiden kotipalvelu oli tällöin perheen apuna. - 2016 Huhtikuu  vaihdoimme asuntoja kolmen viikon ajaksi isoisän ja hänen vaimonsa kanssa. - 2016 Huhtikuu   tilasimme kotiimme homekoirat jotka

Vocitonta maalia?

Olen lähiaikoina remontoinut työhuonettamme joka jostain syystä on aiheuttanut minulle jossain määrin oireita. Olen tähän mennessä vaihtanut huoneen kattopaneelit puisiin (aikaisempi mdf) ja tarkistanut koteloidut putket jotka arvatenkin olivat eristetty lasivillalla joka tuulettui kattopaneelin yläpuolella olevaan tilaan. Vaihdoin villat alumiinpinnoitettuun mutta tämä ei vieläkään ratkaissut ongelmaa.
Allergia-hyväksytty maali ei parantanut tilannetta
Päätin seuraavaksi maalata huoneen seinät koska epäilen niiden kontaminoituneen kuumennuksen sekä parkettien säilytyksen yhteydessä. Löysin allergialiiton sivuilta suositeltua maalia jota löytyi k-raudasta ja tällä sitten maalasin seinäpinnat. Arvatenkin tilanne vain paheni, jopa niin että vielä kuukauden päästä maalauksesta maali edelleen haisi voimakkaasti huoneessa. Yliherkistymisen takia huoneeseen ei ollut mitään asiaa.

Aloin etsimään netistä jotain maalia millä peittää haisevan maalipinnan. Löysin Colorian verkkosivuilta maininnan ns. vocittomasta maalista Coloria Forte Sensitive josta on poistettu kaikki ylimääräiset kemikaalit kuten lisäaineet ja säilöntäaineet. Maali on näköjään suomalainen ja kehitetty juuri monikemikaaliherkistyneille.

Otin yhteyttä suoraan valmistajaan kysymysten kera ja sainkin pohjamaalin ja seinämaalin käytännön testiin (kiitos paljon!). Kyseessä oli kuulemma varsin uusi tuote markkinoilla. Kaksi kerrosta pitäisi peittää aikaisemman maalipinnan käryt.

Noin viikon päästä maalit olivat kotona ja pääsin aloittamaan taas maalauspuuhat. Päätin maalata myös valkolakatun kattopaneelin pariin otteeseen pohjamaalilla koska epäilin että voisi olla osasyy haittaan.

ns. vocittomat pohja- ja seinämaalit
Varaudin projektiin hengityssuojalla ja maalipurkit avattuani huomasin että sille ei oikeastaan ollut tarvetta. Maalin haju oli niin mieto ettei se märkänä ärsyttänyt hengitystä. Samaa ei voi aikaisemmasta maalista sanoa. Hyvä homma. Viikonlopun jälkeen pinnat olivat saaneet pohjamaalin ja loppullisen maalinpinnan päälleen.

Pari päivää maalauksen ja tuuletuksen jälkeen maalin haju oli lähes hävinnyt kokonaan. Mielestäni loppitulos on onnistunut ja tuote vaikuttaa pätevältä. Jos yliherkistymistä on tapahtunut perinteisille maaleille tai maalaat vaikkapa lasten huonetta suosittelen tutustumaan Colorian Sensitive maaliin. Ottaen huomioon mitä kaikkea maaleihin lisätään, suosittelen perehtymään asiaan muutenkin.

Kommentit

  1. Mikäs teillä on siellä vointi nyt?

    VastaaPoista
  2. Oikestaan pahemmin kipeänä emme ole olleet mutta oireilua on ollut. varsinkin nyt talven koittaessa on yskiminen, iho-oireet, limaisuus jne yleistyneet. vaikka taustalla on sairastelut ja herkistymistä ties mille, tottakai mietimme onko vain ns. normaalia sairastelua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Huom. kommentoinnissa on ollut ongelmia Safari selaimen kanssa. Suosittelen käyttämään jotain toista selainta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta