Tähän mennessä tapahtunutta

Tervetuloa Märkä Betoni blogiin. Kerromme tässä blogissa perheemme kamppailusta sisäilmaongelman kanssa. Jaamme myös tietoa asian ympärille liittyvistä asioista, esim. mitä asioita tulisi huomioida ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Olemme saaneet monia yhteydenottoja ja lukeneet vastaavista tapauksista netistä joten selkeästi vastaavia ongelmia on monilla muillakin ihmisillä.

Tässä selailua helpottava kronologinen luettelo tapahtumista. Päivitämme listaa tilanteen mukaan.

Tähän menessä tapahtunut:

- 2013 Joulukuurakennusprojekti valmistui. Pääsimme muuttamaan uuteen omakotitaloomme.

 - 2015 kesän loppupuolellaperheen isä alkoi sairastelemaan, myös perheen vastasyntynyt oireili.

- 2016 Helmikuuperheen äiti sairastui keuhkokuumeeseen, tämä vei hänet sairaalahoitoon. Lapsiperheiden kotipalvelu oli tällöin perheen apuna.

- 2016 Huhtikuu vaihdoimme asuntoja kolmen viikon ajaksi isoisän ja hänen vaimonsa kanssa.

- 2016 Huhtikuutilasimme kotiimme homekoirat jotka paikansivat sisäilmaongelman…

Haluatko kertoa kokemuksistanne? Julkaistaan ne tässä blogissa.

Muutaman viime vuoden aikana minuun on otettu useasti yhteyttä näihin voc-ongelmiin liittyen. Olen huomannut kuinka raskaasti nämä sisäilmaongelmat ovat vaikuttaneet lähes kaikkien perheiden elämään, mikä ei sinänsä ole yllätys.
On surullista että moni ei uskalla kertoa tapahtumista julkisesti vaikka ovat kokeneet vääryyttä esimerkiksi siitä kuinka surkeasti asiat ovat hoidettu rakentajan tai myyjän toimesta, taloudellisesta ahdingosta ja kuinka vakavista terveydellisistä haitoista on ollut kyse. Yleensä taustalla on leimaantumisen pelko tai uhka syytöksistä.

Pohdin kuinka blogiani ja sen lukijoita voisi palvella paremmin ja siitä syntyi ajatus että voisin julkaista myös muiden ihmisten kokemuksia täällä. Julkaistaan siis teidän oma tarina tässä blogissa.

Kokemukset voidaan kertoa juuri niin kuin olet itse ne kokenut ilman pelkoa leimaantumisesta tai seurauksista joita esimerkiksi Facebookkiin kirjoittaessa on. Ihmisten nimiä ei julkaista ja kaikki kerrotaan täysin anonyymisti. Näin suojellaan jokaisen osallisen yksityisyyttä (luen tekstin läpi ennen julkaisua).
Sinä voit kuitenkin päättää juuri siitä mistä haluat kirjoittaa ja kuinka tarkasti. Kirjoituksia voidaan kommentoida ja tämä voi avata myös uutta keskustelua aiheesta mikä ei varmasti ole pahitteeksi.

Kerro kuinka ongelmanne on syntynyt, mitä sen suhteen on tehty, terveydellisistä asioista tai vaikka taloudellisista tai mistä vaan ja julkaistaan se. Tarina saattaa herättää keskustelua ja jaamme tietoa muille ihmisille.

Ota yhteyttä ja jutellaan tarkemmin markabetoniblogi@gmail.com


Kommentit

 1. Olen paljon miettinyt sitä, miksi talokatastrofit ovat sellainen onnettomuuksien "täi", johon liittyy jokin merkillinen stigma, ja josta ei haluta mainita tai edes kuulla, vaikka ne ovat onnettomuuksia siinä missä tulipalotkin. Toivoisin, ettei kukaan joutuisi ajattelemaan, että näistä ei kannata puhua leimaantumisen tai syytösten vuoksi. On tosi hyvä, että otit tuon puheeksi, joten kysynkin, että minkä leiman ihmiset ovat kokeneet sisäilmakatastrofeista saavansa? Ja millaisia syytöksiä heihin on kohdistunut? Yrittäjäähän saa kritisoida aiheesta, erityisesti kun reklamaatiot yrityksen suuntaan on sitä ennen tehty asianmukaisesti.
  Oikein hyvä idea jakaa näitä epäonnisia kokemuksia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Leimaantumisella tarkoitan että perheen asunnosta tulee muiden silmissä ns. hometalo (mikä ei tietenkään ole kyseessä). Sitä leimaa ei helposti saa pois ihmisten ajatuksista vaikka tilanne olisikin korjattu.
  Reklamaatiotapauksissa rakennusfirmat saattavat vastata hyvinkin agressiivisesti näihin virheisiin ja korjauspyyntöihin. Mitään ei ole heidän mukaansa tehty väärin. Oikeudenkäyntikulut jäisivät kuulemma asukkaan maksettavaksi. Mukaan kun vedetään lakimiehet niin tilanne alkaa tuntua tukalalta.
  Yksi ongelmakohta on siinä että näitä sisäilmaongelmia voi syntyä vaikka tämänhetkisiä rakennusmääräyksiä noudatettaisiinkin.

  VastaaPoista
 3. Tarkoitatko, että hometalolla on jokin tietty stigma, joka on se kaikkein pahin? Olisi kiinnostavaa saada tähän näkökulmia, sillä tuo stigma on erittäin epäoikeudenmukainen ja kertoo lähinnä ihmisten tietämättömyydestä. Hometalo on onnettomuus, johon joutuu usein luotettuaan kuntotarkastuksia tekeviin tunnettuihin yrityksiin, asuntoa myyviin yksityishenkilöihin ja kiinteistönvälittäjiin, jotka eivät myöskään kanna mitään vastuuta välittämistään asunnoista.

  VastaaPoista
 4. Epäoikeudenmukaisia ehdottomasti. Se että stigmaa/leimautumista halutaan vältellä on täysin luonnollista. Asuntomme ovat meille mittavia sijoituksia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Huom. kommentoinnissa on ollut ongelmia Safari selaimen kanssa. Suosittelen käyttämään jotain toista selainta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Betoni, askeläänieriste ja VOC. Mistä on oikein kyse?

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta